FIGIEFA, İstanbul’da yeni yönetim kurulunu belirledi

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri (OSS) Derneği’nin 10 Yönetim Kurulu Üyesi’nden biri olduğu FIGIEFA, Seçimli Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi.

FIGIEFA, İstanbul’da yeni yönetim kurulunu belirledi
Yayınlama: 02.06.2024
5
A+
A-

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin (OSS) üyesi olduğu Avrupa’da yerleşik otomotiv satış sonrası pazarını temsil eden derneklerin çatı oluşumu olan Araç Parçaları İthalatçıları, İhracatçıları ve Toptancıları Uluslararası Federasyonu FIGIEFA, Seçimli Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi. Böylece, 1956 yılında kurulan ve OSS Genel Sekreteri Emirhan Silahtaroğlu’nun da 10 Yönetim Kurulu Üyesi’nden biri olduğu FIGIEFA, ilk kez merkezi dışında bir ülkede genel kurul toplantısı düzenlemiş oldu.

18 ülkeden 19 dernek ve 5 satın alma grubunu temsil eden FIGIEFA, Seçimli Genel Kurulu’nda yeni Yönetim Kurulu’nu da seçti. Federasyonun yeni Yönetim Kurulu, her biri uzmanlık ve bakış açıları getiren, FIGIEFA’nın misyon ve hedeflerini ilerletmeye katkı sağlayan, ulusal derneklerden ve Avrupa’daki otomotiv yedek parça dağıtım şirketlerinden profesyonellerden oluşuyor.

Bu kapsamda FIGIEFA’nın yeni Yönetim Kurulu’na Mads Engberg (AUTIG / Danimarka) başkanlık edecek. Başkan Yardımcılığını Bastian Müller’in (GVA / Almanya) üstlendiği yeni Yönetim Kurulu’nda Lawrence Bleasdale (IAAF / İngiltere) Sayman olarak seçilirken üyeler de şu isimlerden oluştu:

Tomasz Beben (SDCM / Polonya), Nines García de la Fuente (ANCERA / İspanya), Alex Gelbcke (FMA ve RAI / Hollanda), Emirhan Silahtaroğlu (OSS / Türkiye), Bertrand Thorette (FEDA / Fransa), Warren Espinoza (ATRI) ve Stephane Antiglio (PHE).

FIGIEFA’nın Yönetim ve Genel Kurulu’nu oluşturan 41 üyesinin Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyleyen OSS Derneği Başkanı Ali Özçete, “Milyar euroluk ciroya sahip dev firmalar, satın alımlarında Türkiye’nin potansiyelini tanıma fırsatı buldu. Uzun süredir Brüksel dışında herhangi bir yerde toplantı gerçekleştirmeyen FIGIEFA’nın  davetimizi kabul ederek bu yıl bir toplantısını Türkiye’de gerçekleştirmesi zamanlama açısından da bizim için çok önemli. Genel Kurul’un hemen ardından FIGIEFA heyeti, Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı olma niteliği taşıyan Automechanika Istanbul’u da ziyaret etti.” dedi.

OSS Derneği’nin 2000 yılından bu yana FIGIEFA’nın üyesi olduğunu ifade eden OSS Derneği Genel Sekreteri ve FIGIEFA Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Silahtaroğlu ise, “Federasyonun temel amacı, bağımsız yedek parça dağıtıcılarının ve onarım zincirlerinin haklarını savunarak adil rekabeti sağlamaktır. Buna işletmelerin parçalara, araçlara, verilere ve teknik bilgilere adil bir şekilde erişebilmesi için Avrupa ve Uluslararası yasal çerçevelerin sağlanmasını da ekleyebiliriz. Derneğimizin Avrupa Birliği ve Parlementosu tarafından tanınan ve uluslararası ticarette söz sahibi olan böyle bir kurumda bu seviyede temsil edilmesi, ülkemiz ve sektörümüz için büyük bir kazançtır.” diye konuştu.

Kamu kurumlarının, Avrupa Birliği'ne (AB) ithalat ve ihracattan, teknik bilgi ve verilere genel erişime kadar sektörü ilgilendiren pek çok konuda AB mevzuatlarını direkt olarak veya ülkemiz şartlarına uyarlayarak yürürlüğe aldığını hatırlatan Emirhan Silahtaroğlu, şöyle devam etti:

“AB’ye üye olmasak da Avrupa Parlamentosunda önemli bir etkisi olan FIGIEFA’nın bir parçası olmak önemli bir ayrıcalık. Buna ek olarak FIGIEFA, ülkemizin de üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi’nde (UNECE) de adil rekabeti sağlayacak mevzuatlar üzerine çalışıyor. Federasyonun öncelikli gündeminde 6-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri ve sektörel anlayış ve iş birliği çerçevesinde iletişim faaliyetleri yer alıyor.”

OSS Derneği’nin davetiyle Genel Kurulu için Türkiye’yi tercih eden FIGIEFA’nın üyeleri, 2 gün boyunca Automechanika Istanbul fuarını ziyaret etti. Bu kapsamda milyar dolarlık satın almalar yapan ITG’lerin CEO’larıyla Uluslararası 9 OSS Konferansı gerçekleştirildi. Automechanika Istanbul 2024 fuarı kapsamında bu yıl 9’uncu kez düzenlenen OSS Konferansı sektörün bütün oyuncularını bir kez daha bir araya getirdi.

“Dünyada ve Türkiye’de Otomotiv Satış Sonrası Pazarının Geleceği” temasıyla gerçekleştirilen konferans birbirinden değerli 4 konuşmacıyı ağırladı. Schaeffler Automotive Aftermarket Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Alex Mungiuri’nin moderatör olduğu konferansın konuşmacıları ise Global One Automotive Genel Müdürü Ingo Reiff, Groupauto International Başkanı ve CEO’su Guenter Weber ve ATR International AG CEO’su Warren Espinoza oldu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.