EURUSD analizi

Haftanın üçüncü işlem gününe başlarken piyasaların gözü bugün ABD’de olacak. ABD’den gelecek veri yoğun gündem ile sert fiyatlama hareketleri gerçekleşebilir.

EURUSD analizi
Yayınlama: 12.06.2024
3
A+
A-

Haftanın üçüncü işlem gününe başlarken piyasaların gözü bugün ABD’de olacak. ABD’den gelecek veri yoğun gündem ile sert fiyatlama hareketleri gerçekleşebilir. İlk olarak öğleden sonra 15:30’da ABD’den gelecek olan enflasyon verisi açıklanacak. Ardından akşam 21:00’da ise FED faiz kararını açıklayacak. Bu toplantı sonrasında her ne kadar piyasalar faiz oranlarında bir değişiklik beklemesede açıklamalar ile birlikte önümüzdeki aylara dair ipuçları aranacak.

ABD’den gelen son ekonomik veriler ile FED’in ilk faiz indirim adımının beklentileri Sonbahar’a ötelenmişti. Şimdi bu konuda ipuçları aranacak. Yeni haftaya başlarken EURUSD paritesi baskılı fiyatlamalar gerçekleştirmişti. Özellikle hafta sonu gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimleri volatilitenin artmasına neden olmuştu. Bu baskılı fiyatlamalar hafta içerisinde devam etti. Bugün ABD’den gelecek ekonomik veriler ile fiyatlamalar yön bulmaya çalışacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0780 – 1.0834 – 1.0895 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0723 – 1.0665 – 1.0602 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.