EURUSD analizi

Piyasalar euro kanadında Avrupa Parlamentosu seçimlerini takip etti. Seçimler sonrasında aşırı sağın yükselişi dünya genelinde de büyük yankı buldu.

EURUSD analizi
Yayınlama: 10.06.2024
0
A+
A-

Piyasalar euro kanadında Avrupa Parlamentosu seçimlerini takip etti. Seçimler sonrasında aşırı sağın yükselişi dünya genelinde de büyük yankı buldu. Seçim sonuçları ise Euro varlıklarında baskı oluşmasına neden oldu. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası ilk faiz indirim adımını atmıştı. Bu adım ile birlikte tahvil getiri farkları da açıldı. Bu da Euro varlıkları üzerinde ki bir başka baskı unsuru olarak yer aldı. Bu gelişmeler ile birlikte EURUSD paritesi yeni haftaya baskılı bir başlangıç yaptı.

Yeni haftada FED’in faiz kararı takip edilecek. Karar Çarşamba günü açıklanacak ve beklentiler faiz oranlarında bir değişiklik olmayacağı yönünde. Karar metni ve basın toplantısı yakından takip edilecek. Yeni günde ise ekonomik veri bakımından piyasaları sert etkileyebilecek bir veri bulunmuyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0790 – 1.0828 – 1.0885 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0727 – 1.0672 – 1.0602 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.