EURUSD analizi

Euro varlıkları için haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden biri olan Avrupa Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısı dün gerçekleşti.

EURUSD analizi
Yayınlama: 07.06.2024
2
A+
A-

Euro varlıkları için haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden biri olan Avrupa Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısı dün gerçekleşti. Toplantı sonrasında banka beklentilere paralel olarak 25 baz puan lık faiz indirim kararını açıkladı. Karar metninde; faizleri gerektiği sürece yeterince kısıtlayıcı tutulacağı, yönetim konseyinin belirli bir oran için önceden taahhütte bulunmadığı belirtildi. Karar ardından euro varlıklarında volatilite arttı. Yeni günde ise gözler ABD kanadında olacak.

Bugün ABD’de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verisi ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Bilindiği gibi FED halen faiz indirim adımını gerçekleştirmedi ve ilk adımın Sonbahar’da olabileceği beklentileri hakim. Bu sebeple ABD’den gelen ekonomik veriler ve açıklamalar ile bu konuda ipuçları aranıyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0916 – 1.0943 – 1.0981 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0858 – 1.0828 – 1.0789 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.