EURUSD analizi

Euro varlıkları için haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden olan Avrupa Merkez Bankası para politikası toplantısı bugün gerçekleşecek.

EURUSD analizi
Yayınlama: 06.06.2024
0
A+
A-

Euro varlıkları için haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden olan Avrupa Merkez Bankası para politikası toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantı sonrasında bankanın faiz oranında indirim yönünde ilk adımı atması bekleniyor. Karar ve ardından yapılacak basın toplantısı ile Euro varlıklarında volatilite oldukça artacaktır. Karar 15:15’te açıklanacak. Ardından yapılacak basın toplantısı ise 15:45’te gerçekleşecek.

Bu sebeple bugün Euro varlıklarında gündem bu olacak. ABD kanadına baktığımızda ise 15:30’da açıklanacak olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisi izlenecek. FED kanadına ise ilk faiz indirim adımının ne zaman olabileceğine yönelik belirsizlikler mevcut. Genel beklentiler ise Sonbahar başlarında olabileceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0895 – 1.0916 – 1.0943 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0858 – 1.0828 – 1.0789 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.