ESTRAM yetkilileri, geçen yıl 3 bin 334 kaçak yolcu tespit etti

ESTRAM, başkasına ait veya biletsiz tramvaylara binerek seyahat etmek isteyenler hakkında geçen yıl 3 bin 334 tutanak tuttu.

ESTRAM yetkilileri, geçen yıl 3 bin 334 kaçak yolcu tespit etti
Yayınlama: 26.08.2024
2
A+
A-

Geçtiğimiz yıl 5 milyon 37 bin yolcuyu denetleyen ESTRAM, 3 bin 334 kaçak yolcu tespit etti. Temmuz ayı içinde 381 bin yolcunun kontrolünün sağlandığı ve 169 tutanağın tutulduğunu belirten yetkililer, başkasına ait Eskart ile yolculuk yapmaya teşebbüs edenlerin, Eskart’larına görevliler tarafından el konulacağını ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na göre yaptırım uygulanacağını belirtti. Yetkililer,  “ESTRAM’la yolculuk yapabilmek için turnikelerde; Eskart, Sanal Kart, QR kodlu bilet ve mobil QR bilet, Ultralight bilet ve anlaşmalı temassız kredi kartları kullanılıyor. Eskart, Sanal Kart, QR kodlu bilet ve mobil QR bilet, Ultralight bilet ve anlaşmalı temassız kredi kartları yolculuk boyunca kontrollerde görevlilere gösterilmesi amacı ile saklanmalıdır.” dedi.

Kaçak binişler konusunda uyarıda bulunan yetkililer, “Kurallara uyan vatandaşlarımızın, kaçak binen yolculara karşı ciddi bir tepkisi var. Bazen bu vatandaşlarımızın kaçak yolculara uyarıda bulunduğuna yönelik bilgilendirmeler alıyoruz. Bizim ricamız ise kesinlikle müdahale etmeden vatandaşlarımızın bilet kontrol görevlilerini ve güvenlik görevlilerini bilgilendirmesi yönünde olacaktır. Bizler ücretlerini ödeyerek seyahat eden yolcularımızın haklarını korumak zorundayız. Yolcularımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve usulsüz binişlere itibar etmemelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.