Eskişehir’de Zafer Bayramı, Fener Alayı ile kutlandı

Eskişehir’deki Porsuk Çayı’nda, Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü nedeniyle Fener Alayı düzenlendi.

Eskişehir’de Zafer Bayramı, Fener Alayı ile kutlandı
Yayınlama: 31.08.2024
1
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü düzenlediği birbirinden özel etkinlikler ile kutladı.

Etkinlikler kapsamında Porsuk Çayı’nda düzenlenen Fener Alayı’na, Eskişehirliler ilgi gösterdi. Porsuk Çayı üzerindeki köprülerde ve kıyılarda yerini alan binlerce Eskişehirli büyük coşkuya ortak oldu.

Fener Alayına, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, belediye bürokratları, sporcular ve gençler katıldı.

Başkan Ünlüce, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri, gazileri rahmetle, minnetle, saygıyla anarak, şunları söyledi:

“Onlar sayesinde ben bugün köyden çıkıp gelen bir ailenin kızı olarak Cumhuriyet’in imkanlarıyla bu şehrin ilk kadın belediye başkanı oldum. Onların sevgisi, saygısı var oldukça bizler hiç bıkmadan her 30 Ağustos’u bu coşkuyla kutlayacağız.  Zafer Bayramımızı kültürün, özgürlüğün, uygarlığın başkenti Eskişehir’de kutluyoruz, ne kadar çok yakışıyor şehrimize. Yaşasın Zafer Bayramımız, yaşasın Atatürk, yaşasın Cumhuriyet.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.