Eskişehir’de Nazım Hikmet Anma Günleri başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Seyitgazi Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası, iş birliğiyle düzenlenen Nazım Hikmet Anma Günleri başladı.

Eskişehir’de Nazım Hikmet Anma Günleri başladı
Yayınlama: 01.06.2024
4
A+
A-

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen panelin moderatörlüğü Emel İrtem yaparken, Mahmut Temizyürek ve Altay Öktem konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eşi merhum Aydın Ünlüce ile birlikte yıllar önce Moskova’da Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret ettiklerini belirterek, “10 yıldır yapılmayan bu etkinlikleri tekrar düzenlemek bizler için çok önemli ve değerli. Türk ve dünya edebiyatının çok önemli yazarı olan Nazım Hikmet ne yazık ki ülkesinden çok uzaklarda, sürgünde hayatını kaybetti. Ölümünün 60’ıncı yılında Nazım Hikmet’i saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. Çok sevdiği ülkesinin çocukları onu unutmuyor, Moskova’da bulunan mezarını çiçeklerle süslüyorlar.” dedi.

Eskişehir’de Nazım Hikmet Anma Günleri başladı

Panelin ardından Onur Gül tarafından müzik dinletisi, Eskişehir Halk Sahnesi tarafından ‘Benerci Kendini Niçin Öldürdü?’ isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Nazım Hikmet’i anma töreni ise 2 Haziran Pazar günü saat 14.30’da Doğançayır Nazım Hikmet Anıt Mezarında gerçekleştirilecek. Anma törenin ardından ise saat 16.00’da Doğançayır Nazım Hikmet Parkı’nda Naki Karamaşa tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilecek. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.