Eskişehir’de “Dünya Akbaba Günü” kutlandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Dünya Akbaba Günü’ne dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.

Eskişehir’de “Dünya Akbaba Günü” kutlandı
Yayınlama: 10.09.2024
2
A+
A-

Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir şubesi tarafından doğada kanadı kırık olarak bulunan ve tedavi edilmek üzere hayvanat bahçesine teslim edilen akbaba vatandaşlara gösterildi. 

“Küçük Akbaba Koruma” projesine dikkat çeken ve akbabaların Eskişehir’de ürediğini söyleyen Veteriner Hekim Mehmet Uğur Altuncu, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi olarak, bilet gelirlerimizin yüzde 5’ini yaban hayatı koruma fonuna aktarıyoruz. Ziyaretçilerimizin katkısıyla oluşan bu fonla projelerimizi gerçekleştiriyoruz. 3’üncü yılını sürdürdüğümüz ‘Küçük Akbaba Koruma’ projemizde 9 küçük akbabaya taktığımız GPS cihazları sayesinde, akbabaları uydudan takip ediyoruz. Böylece bu türün yaşam alanları, beslenme alanları, göç yolları ve yuva başarıları hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Bu çalışma Türkiye’de akbabalar hakkında yapılan en kapsamlı çalışmadır. Ziyaretçilerimiz bahçemize yaptığı gezilerle küçük akbabalarının korunmasına katkı sağlamaktadır.”

Akbabaların doğadaki önemine de dikkat çeken Altuncu, “Akbabalar, etrafındaki leşleri temizleyen, ömürlerini eşlerine sadık geçiren ve nesilleri tükenme tehdidi altındaki canlılardır. Çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması, iklim krizine karşı doğal yolla mücadele etmek için gerekli önlemlerin alınması doğadaki eşsiz dengenin korunması için çok önemli” dedi.

Vatandaşlar ayrıca, Hayvanat Bahçesi içerisinde akbabayı yakından görme şansı yakalarken, kurulan stantlarda bu kuşlar hakkında bilgi sahibi oldu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.