Eskişehir Zabıta ekipleri, dilencilere yönelik operasyon yaptı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, şehrin dört bir yanında dilencilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.

Eskişehir Zabıta ekipleri, dilencilere yönelik operasyon yaptı
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent merkezi, ana arterler, kavşaklar başta olmak üzere çeşitli noktalarda çalışmalar yürüttü.

Yayalaştırılmış bölgelerde işletmeleri ve vatandaşları rahatsız eden, kavşaklarda araç trafiğini tehlikeye düşüren, can ve mal güvenliği sorunu da yaratarak vatandaşların duygularını istismar eden çoğunluğu kadın ve çocuk dilenciler, ekipler tarafından işlem yapılmak üzere Zabıta Karakolu’na götürüldü.

Eskişehir Zabıta ekipleri, dilencilere yönelik operasyon yaptı

Alpu kavşağında zabıta ekiplerini gören dilenciler, üzerlerindeki para ile yakalanmamak için paraları tarlaya saklamaya çalıştı. Zabıta ekiplerinin kovalamacası sonrası dilenciler, tarlaya sakladıkları paralarla birlikte yakalandı.

Yetkililer, vatandaşlardan özellikle dilencilik yapan kişilere hiçbir para yardımı yapmamaları konusunda uyarıda bulunarak denetimlere şehrin tüm noktalarında aralıksız bir şekilde devam edileceğini söyledi.

Yakalanan dilencilere, Kabahatler Kanunu’na göre idari işlem uygulanırken dilencilik yaparak temin ettikleri paralara kamuya aktarılmak üzere el konuldu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.