Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden Denizli yangınına destek ekibi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekipleri, Denizli’deki orman yangınına verdikleri desteğin ardından şehre döndü.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden Denizli yangınına destek ekibi
Yayınlama: 15.06.2024
4
A+
A-

Denizli’deki orman yangınlarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AKOM tarafından destek müdahale sağlandı. Görevini başarıyla tamamlayan ekip Eskişehir’e döndü.

Hava sıcaklıklılarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte 14 Haziran saat 13.30 sıralarında Denizli’nin Babadağ, Tavas, Kale, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale ilçelerinde kuvvetli rüzgar nedeniyle başlayan yangınlar gece saatlerine kadar devam etti.

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Manisa valiliklerine gelen talimat doğrultusunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AKOM’un koordinasyonu ile İtfaiye ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlıklarından yangınlara müdahale etmek üzere arasöz, su tankeri ve personel desteği sağlandı.

İlgili makamlardan yapılan açıklamalara göre Denizli’nin Babadağ ilçesinde başlayan orman yangınlarına ilk müdahale 9 helikopter, 7 uçak ve 300 personel ile yapılırken çevre il ve ilçelerden gelen ekipler ile yangınlar kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına devam edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, orman yangınlarına müdahale desteği için başta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce olmak üzere Eskişehir AKOM yetkililerine ve müdahale ekiplerine teşekkür etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.