Eski Honduras devlet başkanı ABD’de 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı

New York, 27, Haziran (Hibya) – Honduras’ın eski Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez dün ABD’de uyuşturucu kaçakçılığından 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hernandez, yüzlerce ton kokainin Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmasında rol almakla suçlanıyor.

Eski Honduras devlet başkanı ABD’de 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Yayınlama: 27.06.2024
2
A+
A-

Yargıç, Hernandez'in parlamento başkanı ve daha sonra Honduras devlet başkanı olarak sahip olduğu siyasi gücü uyuşturucu kaçakçılarını ödemelerden korumak için kullandığını söyledi. Onlara polis ve askeri koruma sağladı ve yaklaşık 400 ton uyuşturucuyu Amerika Birleşik Devletleri'ne taşımalarına yardımcı oldu. Yargıca göre uyuşturucunun satış değeri yaklaşık 10 milyar ABD dolarıydı.

Hernandez'in hapis cezasına ek olarak 8 milyon dolar da para cezası ödemesi gerekiyor. Savunma avukatı Renato Stabile daha sonra davaya devam etmek için mümkün olan tüm yolları arayacağını söyledi.

ABD hükümeti başlangıçta onu uyuşturucuya karşı savaşta bir müttefik olarak gördü. Seçim kampanyası sırasında da kendisini böyle tanıttı. ABD, kendisini seçimlere hile karıştırmakla suçlayan muhaliflerinin yüksek sesli protestolarına rağmen 2017 başkanlık adaylığını tanıyan ilk ülkeler arasındaydı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.