Eski Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, düzenlenen törenle anıldı

Eski Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, vefatının 24. yılında Gültepe Toros Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Eski Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, düzenlenen törenle anıldı
Yayınlama: 12.08.2024
1
A+
A-

Eski Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, vefatının 24. yılı nedeniyle Gültepe Toros Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay katıldı.

Konak Belediyesi ve İzmir 68’liler Platformu tarafından düzenlenen törende ayrıca; Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Özdemir, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, İzmir 68’liler Kuşağı Platformu Başkanı Ertuğrul Gezenoğlu, platform temsilcileri ile vatandaşlar da yer aldı.

Aydın Erten’i anmanın bir vefa olduğunu belirten Tugay, duygularını şu sözlerle paylaştı:

“Mezarının altındaki yazıda yazan Gültepe halkının ona şükran duyduğuna dair ifadeleri aslında onun nasıl bir insan olduğuna dair en kuvvetli işarettir.  Kaç kişinin mezarında bir semtin halkı ona şükranını içten sözlerle ifade eder? Düşünmek lazım. Ölümünden 24 değil 84 yıl geçse de gönüllerde kalmaya devam edecek. Onun bıraktığı düşünceler, her zaman bizlere ışık tutmaya, örnek olmaya devam edecek. Hayatının erken çağlarında 68'lerin öğrenci liderlerinden biriydi. Gençken haksızlığa, yanlışlara karşı bu mücadelenin aktif bir parçası olma seçimini, belediye başkanlığında da halktan yana tavrını koyarak göstermeye devam etti. Elindeki gücü hep ihmal edilmiş insanların refahı için kullandı. Tariş direnişinde işçilere kumanya dağıttığı için 12 Eylül’den sonra 2 yıl cezaevinde yattı. 17 yıl siyasi yasaklı hale getirildi. Cezaevinde işkenceye uğradı. Bunu kimin vicdanına şikayet etmemiz gerektiğini hakikaten bilmiyorum. Ama bütün Türkiye’nin, bütün yurttaşların vicdanına bunu şikayet etmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

Başkan Tugay ve katılımcılar, konuşmaların ardından Aydın Erten’in mezarına karanfil bıraktı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.