Esenyurt’ta kursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi

Esenyurt Belediyesi’nin açtığı Halk Oyunları Kursu’nda eğitim alan kursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi. 

Esenyurt’ta kursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi
Yayınlama: 13.05.2024
0
A+
A-

Esenyurt Belediyesinin Halk Oyunları kursunda eğitim alan kursiyerlerin düzenlediği “Sıra Gecesi” etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı  Ahmet Özer, en kısa zamanda Anadolu Ateşi’ni Esenyurt’a getireceğinin müjdesini vererek, ilçeyi bir kültür ve sanat kenti haline dönüştüreceklerini söyledi.

Güneydoğu Anadolu yöresine ait halk oyunları gösterisinin sergilendiği gecede, çiğköfteler yoğrularak kardeşlik halayları çekildi. Halk oyunları ekibiyle birlik ve beraberlik halayında buluşan Başkan Özer, kültür ve sanatın önemine dikkat çekerek Esenyurt’ta bu gibi etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.

Esenyurt’ta kursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi

Programda yaptığı konuşmada Anadolu Ateşi dans grubunu Esenyurtlularla buluşturacağının müjdesini veren Başkan Özer, “Bizim doğanın, suyun, ağacın, toprağın, canlıların ritmine ritim tutan, ritim katan bir geleneğimiz var. Onun adı da halk oyunları. Aslında halk dansları vücudun doğayla konuşmasıdır. Bizim çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren halk danslarına, halk oyunlarına gitmeliler, öğrenmeliler, oynamalılar. Kurslarımıza gelsinler. Biz onlara göz bebeğimiz gibi bakıyoruz. Kurs yerlerimizin ve eğitmenlerimizin sayısını da arttıracağız. ” dedi.​

Esenyurt’ta kursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.