Esenyurt Belediyesi, TÜMBEL-SEN ile memur sosyal denge sözleşmesi imzaladı

Esenyurt Belediyesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) ile ekonomik iyileştirmelerin yapıldığı memur sosyal denge sözleşmesi imzaladı.

Esenyurt Belediyesi, TÜMBEL-SEN ile memur sosyal denge sözleşmesi imzaladı
Yayınlama: 13.08.2024
2
A+
A-

Esenyurt Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) arasında çalışanların sosyal ve mali haklar konusunda iyileştirmelerin yapıldığı bir toplu sözleşme imzalandı. 

Eski belediye bahçesinde gerçekleşen imza törenine Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, sendika temsilcileri, muhtarlar ve belediye personelleri katıldı.

Bir şehrin refah seviyesinin o şehrin yönetenlerine bağlı olduğunun altını çizen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Yirmi yıldır yapılmayan birçok hizmeti, dün ve önceki gün nasıl gerçekleştirdiysek, yarın ve sonraki günlerde de hep birlikte yapacağız. Ne yazık ki, bu şehre yıllardır eza ve ceza çektirilmiştir. Biz göreve geldiğimizde, çöp dağlarıyla karşılaştık. Yıllardır gidilmeyen mahalleler, yolu yapılmayan caddeler gördük. Tüm bunları birer birer ortadan kaldırdık. Bunu kimle yaptık? Sizinle yaptık. İşte bu nedenle, hep beraber Esenyurt'a sahip çıkmalıyız” dedi.

Sözleşmenin kapsadığı mali haklara değinen Özer, şunları söyledi:

“Sözleşme ile çalışanlar için çeşitli mali haklar kazanılacak. Aylık 12.000 TL sosyal denge ödemesi ve 2.000 TL yemek ücreti bu haklar arasında yer alıyor. Ayrıca, Dünya Emekçi Kadınlar Günü, İşçi ve Emek Bayramı, Dünya Barış Günü, yılbaşı gibi özel günlerde ikramiyeler verilecek. Engelli personel için de özel ikramiyeler sağlanacak. Okul çağındaki çocuğu olan çalışanlar, çocuk başına 300 TL ek ödeme alacak. Evlenen personel, bir ikramiye tutarında ödeme alacak, eşi çalışmayan personele ise aylık 500 TL ek ödeme yapılacak. Yarı zamanlı çalışanlar, toplu sözleşme haklarından faydalanabilecek. Fazla mesai yapan personele, her saat için 200 TL fazla mesai ücreti ödenecek. Emekli olan personele 100.000 TL ödeme yapılacak, vefat durumunda birinci derece yakınına beş toplu sözleşme bedeli ödenecek. Görevi başında vefat eden personelin birinci derece yakınına ise yirmi toplu sözleşme bedeli ödeme yapılacak. Engelli ya da birinci derece yakını engelli olan personele ikramiye verilecek. Ayrıca, SGK tarafından karşılanmayan veya eksik karşılanan tıbbi cihaz ve protezler için yardım ödemesi yapılacak.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.