Esenyurt Belediyesi, Nazım Hikmet’in adını kültür merkezine verdi

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 21 yıl sonra Şair Nazım Hikmet’in ismi belediyenin kültür merkezine yeniden verildi.

Esenyurt Belediyesi, Nazım Hikmet’in adını kültür merkezine verdi
Yayınlama: 04.06.2024
1
A+
A-

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümü olan 3 Haziran’da ismi belediyenin kültür merkezine yeniden verdi.

Şairin ölümünün 61'inci yılında kültür merkezi önündeki büstüne 61 adet karanfil bırakıldı. İade-i itibar töreninin ardından Başkan Özer, STK üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar ile birlikte ilçedeki Nazım Hikmet Parkı’nda şiirler ve türküler eşliğinde şairi andı. Nazım Hikmet ismine kavuşan kültür merkezinde ise usta belgeselci Nebil Özgentürk’ün “Nazım Aramızda” adlı belgeseliyle anma etkinliği düzenlendi.

Belgesel gösteriminin ardından belediye bünyesinde eğitim alan kursiyerler, Nazım Hikmet dizelerinin yer aldığı müzikal ve tiyatral şiir dinletisi sundu. Programda Nazım Hikmet belgeselinde usta şairi canlandıran tiyatro oyuncusu Şahin Sancak “Otobiyografi” şiirini Başkan Özer ise “Davet” şiirini okudu.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Göle Kadın Meclisi Başkanı Türkan Deli, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.