Esenyurt Belediyesi ile INOGAR Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası arasında protokol imzalandı

Esenyurt Belediyesi ile INOGAR Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası arasında iş birliği konularını da kapsayan iyi niyet protokolü imzalandı.

Esenyurt Belediyesi ile INOGAR Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası arasında protokol imzalandı
Yayınlama: 16.08.2024
1
A+
A-

Esenyurt Belediyesi ile INAGOR Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası arasında iyi niyet protokolü imzalandı. İlçede yaşayan dezavantajlı grupları kapsayan protokolle; psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra genç nüfusun geçim kaynaklarının artırılması, istihdamla ilgili bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve iş planlarının desteklenmesi gibi konular yer alıyor. 

Protokol imza töreninin hemen ardından ise iş konularında hizmeti artıracak Adil Gelecek, Sürdürülebilir Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin açılışı yapıldı.

Depolama, tedarik ve paketleme gibi hizmetleri de bünyesinde bulunduracak olan kooperatifin açılış programına Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'in yanı sıra INOGAR Kooperatifi Kurucu Ortağı ve sanatçı Mert Fırat, İNOGAR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarıca, Save The Children İcra Kurulu Üyesi Deniz Aydınlı, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, DEM Parti Esenyurt Eşbaşkan Vekilleri Rojda Yılmaz ve Abdullah Arınan, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konuşmasında imzalanan protokolün içeriği hakkında bilgiler aktaran Başkan Özer, şunları söyledi:

“INOGAR, İhtiyaç Haritası ve Esenyurt Belediyesi arasında gerçekleşen iş birliğinin amacı; Esenyurt'ta yoksulluk, eğitim, afet yönetimi, kadın, genç, çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı grupların güçlendirilmesi konularını kapsıyor. Dezavantajlı grupları elimizden gelen her türlü çabayı kullanarak güçlendireceğiz. Yurt içinde ve yurt dışında iş birlikleri geliştirerek onları güçlendirmek durumundayız. Ben aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği'nin Reform Komisyonu üyesiyim. Burada da yapacağımız çalışmalarla aynı zamanda iktidara geldiğimizde Türkiye'de bir şehirleşme politikası, bir sosyal devlet politikası, güçlü bir yerel yönetim politikası için çalışıyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.