Esen: Şiddetin normalleşmesine karşı devletin sorumluluğu var

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında demir sopayla dövülen Sudenaz A. olayına ilişkin, iktidarın şiddet olaylarının önüne geçmede yetersiz kaldığına dair eleştiri yaptı.

Esen: Şiddetin normalleşmesine karşı devletin sorumluluğu var
Yayınlama: 23.08.2024
1
A+
A-

Şiddetin toplumda normalleşmesine karşı sert tepki gösteren Esen, 14 yaşından beri birlikte yaşadığı Yılmaz Akman tarafından sokak ortasında vahşice darp edilen 19 yaşındaki Sudenaz A.'nın yaşadıklarıyla ilgili olarak, sorular yöneltti.

Esen, “Sudenaz A.'nın 14 yaşından itibaren Yılmaz Akman ile birlikte yaşaması, bir çocuğun alıkonulması ve istismarı anlamına geliyor. Bu durumun tespiti üzerine herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır?” ifadesini kullandı. Esen, bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için iktidarın ne tür önlemler alacağını takip ettiklerini belirtti.

Esen, bu tür vakalarda ihmallerin olmaması gerektiğini vurguladı.

Toplumun bu tür şiddet olaylarına karşı duyarsızlaşma eğilimine girdiğine işaret eden Esen, son yıllarda yaşanan kötü örneklerin (örneğin Kadir Şeker davası) bu durumda etkili olduğunu dile getirdi. Esen, iktidarın bu konuda bir çalışma yapıp yapmadığını, toplumun duyarlılığını artırmak için ne gibi adımlar atılacağını sorguladı.

“Bu tür olayların sosyal medyada hızla yayılmasını önlemek amacıyla, özellikle çocukların üstün yararını gözeten düzenlemeler yapılacak mı?” sorusunu soran Esen, iktidarın bu ne tür adımlar atacağını merakla beklediklerini belirtti.

“Toplumun bu tür durumlarda daha duyarlı hale gelmesi için bilinçlendirme ve eğitim programları planlanmakta mıdır?” diyen Esen, eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Esen, “Şiddetin toplum nezdinde normalleşmesinin önüne geçmek, devletin ve iktidarın sorumluluğudur. Bu vahşeti izleyen her mekanizma suçludur.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.