Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda çalışmalar devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda başlattığı tadilat projesinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 14 bin 250 metrekarelik alanda birçok sosyal ve kültürel alanın yer aldığı projenin tamamlanmasıyla Başkentliler daha modern, sağlıklı ve güvenli bir hizmetle buluşacak.

Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda çalışmalar devam ediyor
Yayınlama: 15.08.2024
1
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların daha modern, sağlıklı ve güvenli hizmetlerle buluşabilecekleri alanları kente kazandırmaya devam ediyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmaların hızla sürdürüldüğü “Esat Semt Hali ve Çarşısı Tadilat Projesi”nde sona yaklaşılıyor. Vatandaşın olduğu kadar esnafın da yüzünü güldürecek projenin tamamlanmasıyla Esat Semt Hali ve Çarşısı, bölgenin çekim merkezlerinden biri haline gelecek.

14 bin 250 metrekarelik alanda mahalle dokusu korunarak gerçekleştirilen proje ile bodrum katında otopark bulunan toplam 4 katlı Esat Semt Hali ve Çarşısı, daha modern bir hale kavuşacak. Projenin 3 bin 380 metrekarelik zemin katında, yeme içme alanlarının yanı sıra tamirci, kunduracı, çiçekçi, sahaf, fotoğrafçı ve hırdavatçı gibi çeşitli esnafların yer alacağı 30 dükkan bulunacak.

3 bin 200 metrekarelik diğer katlarda ve terasta ise atölyeler, kütüphaneler, gençlik merkezi, radyo müzesi, kayıt stüdyosu, tasarım pazarları, açık hava oyun alanları gibi pek çok sosyal ve kültürel alan yer alacak.

Terasta ayrıca Başkentlilerin çeşitli lezzetlerle buluşabileceği bir de sofra çemberi oluşturulacak.

“Esat Semt Hali ve Çarşısı Tadilat Projesi”ni hazırlarken vatandaşa hizmet edecek bütün unsurları düşündüklerini vurgulayan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Üst Yapılar Proje Şube Müdürü Özlem Özderin şunları söyledi:

“Toplam 14 bin 250 metrekare inşaatı olan bu yapı zemin katta 3 bin 380 metrekare üzerine konumlanmakta, diğer katlar ise ortalama 3 bin 200 metrekare olarak değişkenlik göstermektedir. Ayrıca teras katında Ankaralıların yaz-kış kullanımına yönelik açık hava tasarım pazarları, kent günlerinde kullanabileceğimiz açık hava oyun alanları konseptini geliştirdik. Bu alanları da açık havada yazlık sinema, tasarım pazarı ve kent günlerinin çeşitli fonksiyonları için kullanmak için ayıracağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.