Ernesto Kasırgası ölümcül sel uyarılarının ortasında Bermuda’yı vuruyor

Stockholm, 17 Ağustos (Hibya) – Ernesto Kasırgası Cuma günü 2. kategori bir fırtına olarak Bermuda ‘ya yaklaşarak Britanya adası topraklarını şiddetli rüzgarlar, tehlikeli bir fırtına dalgası ve potansiyel olarak ölümcül sellerle tehdit ediyor.

Ernesto Kasırgası ölümcül sel uyarılarının ortasında Bermuda’yı vuruyor
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Atlantik Standart Saati ile akşam 8'de (Cumartesi 0000 GMT) takımadaların yaklaşık 95 mil (150 km) güney-güneybatısında bulunan Ernesto'nun 100 mil/saate (155 km/sa) kadar sürekli rüzgar ürettiğini ve 9 inç (230 mm) kadar yağmur bırakma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Ernesto'nun merkezinin Cumartesi sabahı Bermuda'nın yakınından veya üzerinden geçmesi ve öğleden sonra fırtına dalgalanmaları ve ani sel baskınları için koşulları olgunlaştırması bekleniyor.
“Millet, hiçbir yanılsamaya kapılmayın. Bu fırtına gerçek bir fırtına” diyen Bermuda Ulusal Güvenlik Bakanı Michael Weeks Cuma günü bir basın toplantısı düzenledi.

Michael Weeks Bermudalıları Cuma öğleden sonra başlayan 36 saatlik kasırga ve tropik fırtına kuvvetindeki rüzgarlara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Elektrik şirketi Belco, rüzgarların Bermuda'nın 36 bin müşterisinden 5.400'ünün elektriğini kestiğini söyledi. Şirket, çalışmanın çok tehlikeli olması nedeniyle onarım ekiplerini sahadan geri çağırdığını da sözlerine ekledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.