Ergin: Başkent ama Esenboğa’ya ulaşım sağlayan bir metro hattı yok

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, Ankara’nın Türkiye’nin başkenti olmasına rağmen Esenboğa Havalimanı’na doğrudan ulaşımı sağlayacak bir metro hattına sahip olmadığını söyledi.

Ergin: Başkent ama Esenboğa’ya ulaşım sağlayan bir metro hattı yok
Yayınlama: 03.09.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, Ankara’da havalimanına metro ile doğrudan ulaşım sağlanamadığını belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na soru önergesi verdi.

Ergin, TBMM Başkanlığına yazılı olarak verdiği önergede, “2019 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Metro Hattı projesinin yatırım programına alındığı ve söz konusu projenin 2019 yılında başlayacağının ve 2026 yılında biteceğinin planlandığı ilan edilmiştir. Ancak gelinen aşamada ilan edilen tarihlere uyulmamış olup aradan geçen beş yıllık süreçte hattın ihalesi dahi yapılmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Türkiye’nin başkenti olmasına rağmen Esenboğa Havalimanı’na doğrudan ulaşımı sağlayacak bir metro hattına sahip olmadığını belirten Ergin’in Bakan Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorulardan bazıları şöyle:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklanan 2019 başlangıç ve 2026 bitiş tarihli proje takvimine neden uyulmamıştır? Beş yıldır verilen sözün tutulmamasının özel bir nedeni var mıdır?”

“Ulaştırma Bakanı tarafından 2024 yılı Şubat ayında yeni bir söz verilmiş ve bu yıl içerisinde ihale sürecinin başlayacağı ilan edilmiştir. Eylül ayına girilmiş olmasına rağmen halen ihale sürecinin başlamasına ilişkin hiçbir emare görülmemektedir. İhale tarihi ile hattın bitirilmesine dair yeni bir tarih verebilir misiniz?”

“Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre mevcut proje Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Yerleşkesinde sona ermektedir. Söz konusu projenin Çubuk ilçe merkezine kadar uzatılması düşünülmekte midir?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.