Erdoğan: Heniye’ye yönelik kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen suikastı şiddetle kınadığını ve lanetlediğini bildirdi.

Erdoğan: Heniye’ye yönelik kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum
Yayınlama: 31.07.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen suikastı şiddetle kınadığını ve lanetlediğini belirterek, “Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır.” dedi.

Daha önce Şeyh Ahmed Yasin’e, Abdülaziz El Rantisi’ye ve daha pek çok Gazzeli siyasi isme yapılan menfur saldırıların amacı ne ise, İsmail Heniye’ye yönelik düzenlenen suikastın amacının da o olduğunu ancak Siyonist barbarlığın bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacağını ifade eden Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İslam dünyasının daha güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla inşallah Gazze’deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere İsrail’in coğrafyamızda estirdiği terör mutlaka son bulacak, bölgemiz ve dünyamız huzura kavuşacaktır. Bunun için Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz.”

Erdoğan, saldırı sonucu şehit olan Heniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinliler ile İslam alemine başsağlığı diledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.