Erbakan: Emeklilerimize reva görülen haksız tutumdan acilen geri dönülmelidir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, en düşük emekli maaşlarının 12 bin 500 liraya çıkarılmasının beklentileri karşılamadığını söyledi.

Erbakan: Emeklilerimize reva görülen haksız tutumdan acilen geri dönülmelidir
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, en düşük emekli maaşlarının 12 bin 500 liraya çıkarılmasının beklentileri karşılamadığını ifade ederek, açlık sınırının çok altındaki maaşlarla adeta süründürülen emeklilere yapılan bu zammın hükümetin adaletsiz tutumunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Emeklilerin geçim sıkıntısına dikkat çeken Erbakan, “10 bin 000 TL ile geçinemeyen emeklimizin 12 bin 500 TL ile geçinmesini beklemek ya bir akıl tutulmasıyla ya da milletin derdinden derin bir kopuşla açıklanabilir.” dedi.

Erbakan, emeklilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, “Böylesine bir ekonomi ortamında emeklinin 12 bin 500 TL ile yaşamını idame ettirmesini beklemek bir yana, emeklilerimizin verdiğiniz zamlardan memnun olmasını ummak, bu zammı bir müjdeymiş gibi açıklamak, en hafif ifade ile devekuşu gibi başını kuma gömmektir.” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i emeklilerin haklarını savunmaya davet eden Erbakan, “Kamuda çift maaş alanların haklarını savunduğunuz kadar emeklilerimizin de haklarını savunmalısınız. Yeniden Refah Partisi olarak, hükümete en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltmesi ve ödenen prim gününe göre emekli maaşlarının artırılması hususundaki çağrımızı yineliyoruz. Emeklilerimize reva görülen bu haksız ve adaletsiz tutumdan acilen geri dönülmelidir.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.