Erbakan: Bütçedeki paralar imtiyazlı holdinglere ve faize gidiyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Karacaören’deki miting konuşmasında devlet bütçesindeki büyük miktardaki paraların halk yerine imtiyazlı holdinglere ve faize aktarıldığını açıkladı.

Erbakan: Bütçedeki paralar imtiyazlı holdinglere ve faize gidiyor
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin 31 Mart Seçimlerinde kazandığı Afyon’un Karacaören, Salar Belde Belediye ve Manisa’nın Selendi İlçe Belediye Başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İlk olarak Afyon’un K.Karacaören Belde Belediye Başkanı Üzeyir Kasap’ı ziyaret eden ve belediyelerin çalışmaları hakkında bilgi alan Erbakan, sonrasında belediye meydanında gerçekleştirilen mini mitingde belde sakinlerine seslendi.

Konuşmasında, bu yıl devlet bütçesinden faize tam 1,25 trilyon lira ayrıldığını dile getiren Erbakan, bu paranın Türkiye'deki işsizlik sorununu çözmek için kullanılabileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu para, 10 milyon asgari ücretlinin bir yıllık maaşına denk geliyor. Bu faize ayrılan parayla 10 milyon asgari ücretliye yıllık 34 bin lira maaş verebilirdik. Bunun yerine bu para faize gidiyor. Bu faize verilen parayla 40 bin tane küçük orta ölçekli işletme kurabilirsin. Bunun hesabını uzmanlar yapmışlar, matematik konuşuyorum; 40 bin işletmenin her birinde ortalama 25 kişi istihdam etse 1 milyon insanı istihdam edebilirsin. Sadece bir senede faize verilen parayla tam 1 milyon konutu devlet yapıp vatandaşa bedavaya verebilirdi. Bugünkü piyasa şartlarında konutun maliyeti belli… 1 trilyon 250 milyer TL faize verilen parayla 1 milyon konut vatandaşa bedavaya dağıtılırdı.”

Erbakan, tüm bu kaynakların doğru yönlendirilmesi durumunda Türkiye'deki tarım, sanayi ve sosyal hizmetlerde büyük iyileşmeler sağlanabileceğini vurgulayarak, “Paramız var, fakat bu para halka gitmiyor. Asgari ücretliye, emekliye, işsiz gençlerimize, kadınlarımıza gitmiyor; faize ve imtiyazlı holdinglere gidiyor. Bu, halkımızın emeğini ve hakkını gasp etmektir” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.