Enflasyon verisi öncesi kıymetliler haftaya sakin başladı

Kritik enflasyon verisinin açıklanacağı haftaya girilmişken, altın da hareketli bir haftalık başlangıcıyla seansa başlamış oldu.

Enflasyon verisi öncesi kıymetliler haftaya sakin başladı
Yayınlama: 25.06.2024
3
A+
A-

Kritik enflasyon verisinin açıklanacağı haftaya girilmişken, altın da hareketli bir haftalık başlangıcıyla seansa başlamış oldu. 2322 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, gün içinde alımlarla 2334 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak seansın en yüksek seviyesini kaydetti. Gün sonuna kadar bu seviyede kalmayı başararak yeşilde bir kapanış yaparak yüzde 0,5 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş dünkü seansta oldukça sakin bir haftalık başlangıcı yaparak yatayda bir kapanış yaptı. 29,55 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden,29,58 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,1 kazancı hanesine yazarak günü tamamlamış oldu.

Platin dünkü seansı da yeşilde tamamlayarak yedinci seansı da kazançla kapatmayı başardı. 993 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin,998 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 0,5 kazançla rallisini sürdürmüş oldu.

Paladyum dünkü seansın en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, 1014 dolar/onsla son bir ayın zirvesini test ettiği bir günü yaşadı. 956 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan paladyum, 981 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,7 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak TROY


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.