Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi’nde üst üste üçüncü kez yer aldı

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji; FTSE4Good Endeksi’ne üst üste üçüncü kez dahil olma başarısını elde etti.

Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi’nde üst üste üçüncü kez yer aldı
Yayınlama: 22.07.2024
4
A+
A-

İnsan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikalarının da dahil olduğu çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılayarak endekse giren Enerjisa Enerji, bu yılki değerlendirmede dağıtım sektöründe 89’luk yüzde dilimine yükselerek sürdürülebilirlik odağındaki çalışmalarında da başarısını gösterdi.

Küresel anlamda büyük prestije sahip olan ve Londra Borsası’na bağlı endeks sağlayıcı FTSE Russell’ın hazırladığı FTSE4Good endeks serisine dahil olmak için, şirketlerin insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları da dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılaması gerekiyor. Şirketler, her yıl güncellenen kapsamlı ve şeffaf bir metodoloji kullanılarak titizlikle değerlendiriliyor.

Güçlü performansıyla 3 yıl üst üste listede

Türkiye'nin enerji dönüşümüne liderlik eden Enerjisa Enerji, ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirliği iş stratejisinin merkezine koyarak faaliyetlerine devam ediyor. Çevresel sorumluluk, yönetim uygulamaları ve etik alanlarındaki performansı ve şeffaf iletişimi ile üst üste üçüncü kez FTSE4Good Endeksi'ne girme başarısını gösteren Enerjisa Enerji, bu alandaki kararlılığını bir kez daha kanıtladı. Bu yıl da FTSE4Good Endeksi'nde geçen yıl elde ettiği 4 puanlık derecesini koruyarak güçlü performansını sürdürdü ve enerji sektöründe sürdürülebilirlik konusundaki liderliğini pekiştirdi.

“Sürdürülebilirlikte kendi yüksek standartlarımızı oluşturuyoruz”

Sürdürülebilirliği tüm organizasyonun iş yapış şeklinde bir temel yapıtaşı olarak gördüklerinin ve kendilerini bu alanda geliştirmeye odaklandıklarının altını çizen Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Sürdürülebilirlik etki odağında ürün ve hizmetler geliştirmenin yanı sıra çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarımızda da küresel trendleri baz alarak kendi yüksek standartlarımızı oluşturuyoruz. Bu anlamdaki kararlılığımızı tüm paydaşlarımıza aktarmak amacıyla şirketimizi bağımsız denetimlere açarak şeffaflığımızı da gösteriyoruz.

Geçmiş iki yılda küresel anlamda en önemli sürdürülebilirlik ölçütlerinden biri olan FTSE4Good Endeksi'ne girerek sektörümüzde fark yaratan bir başarı elde etmiştik. Bu yıl da 5 üzerinden 4 puanlık derecemizi koruyarak sürdürülebilirlik anlayışımızdaki kararlılığımızı ve güçlü performansımızı bir kez daha kanıtlamış olduk. Sektör sıralamasında ise Enerjisa Dağıtım Şirketlerimiz Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile tüm dağıtım şirketleri arasında, 89’luk yüzde dilimine girdi. Gurur duyduğumuz bu başarıdan ötürü tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Enerjisa Enerji olarak ESG ilkelerine bağlı kalmayı, çevre ve toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmayı sürdürecek ve gelecek nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Enerjisa Enerji Hakkında

‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirlik ve teknolojinin çarpan etkisini kullanarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Enerji, ana iş kolları olan elektrik dağıtım ve perakende satış alanlarında Türkiye’nin yüzde 25’ine hizmet sunuyor. Sektörün en büyük oyuncusu olan Enerjisa Enerji, 14 ilde 10.7 milyon müşteriye ulaşarak 22 milyonu aşkın kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sağlıyor. Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi markasıyla müşterilerine, yenilenebilir enerji, verimlilik ve yeşil enerji çözümleri sunarken; hisselerinin tamamına sahip olduğu Eşarj ile Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu ağını işletiyor. Ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji’nin yüzde 20 hissesi halka açık olup Borsa İstanbul’da işlem görüyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.