ENERJİ PİYASALARI – Petrol fiyatları, Çin’in talebindeki durgunluğun etkisiyle düştü

İstanbul, 17 Eylül (Hibya) – Petrol fiyatları Salı günü, Çin’de talebin zayıflayacağına ilişkin korkuların piyasa duyarlılığını azaltması ve dikkatlerin Çarşamba günü sona erecek olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararının alınacağı politika toplantısına çevrilmesiyle geriledi.

ENERJİ PİYASALARI – Petrol fiyatları, Çin’in talebindeki durgunluğun etkisiyle düştü
Yayınlama: 17.09.2024
2
A+
A-

ABD ham petrol stoklarının azalacağı beklentisi ve Francine Kasırgası sonrasında ABD üretimine ilişkin endişeler fiyatlara zemin hazırladı.

Kasım vadeli Brent ham petrolü 48 sent ya da yüzde 0,66 düşüşle varil başına 72,27 dolara, Ekim vadeli ABD ham petrolü 37 sent ya da yüzde 0,53 düşüşle varil başına 69,72 dolara geriledi.

Hükümet verilerine göre, Cumartesi günü Çin'de petrol rafineri üretimi, azalan yakıt talebi ve zayıf ihracat marjları nedeniyle Ağustos ayında beşinci ayda da düştü.

Analistlere göre, Fed'in bu hafta dört yıldan uzun bir süredir ilk kez faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Son dönemde açıklanan zayıf ekonomik veriler, yatırımcıların bu hamlenin daha agresif olabileceğine inanmasına yol açtı.

Buna bağlı olarak piyasaların, faiz indirimine Çarşamba günü başlaması beklenen Fed'in faizleri 50 baz puan düşürme ihtimalini yüzde 69 olarak fiyatladığını gösteriyor.

Daha düşük bir faiz oranının borçlanma maliyetini azaltacağı ve ekonomik büyümeyi destekleyerek potansiyel olarak petrol talebini artıracağı öngörülüyor.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.