ENERJİ PİYASALARI – Arzın artmaya başlamasıyla petrol fiyatları yüzde 3,0 dolayında düştü

İstanbul, 31 Ağustos (Hibya) – Petrol fiyatları Cuma günü, yatırımcıların Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin (OPEC+) arzının Ekim ayından itibaren artacağı beklentilerini ve güçlü tüketici harcamalarını gösteren verilerin ardından, ABD’de Eylül’de beklenen faiz indiriminin “yüklü olacağı” umutlarının da azalmasıyla, yüzde 3,0 dolayında geriledi.

ENERJİ PİYASALARI – Arzın artmaya başlamasıyla petrol fiyatları yüzde 3,0 dolayında düştü
Yayınlama: 31.08.2024
2
A+
A-

Uluslararası enerji piyasalarında, Ekim teslim Brent ham petrol kontratları 1,14 dolar ya da yüzde 1,43 düşüşle varil başına 78,80 dolara gerileyerek haftalık yüzde 0,3 ve aylık yüzde 2,4 düştü.

ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri 2,36 dolar ya da yüzde 3,11 düşüşle 73,55 dolara gerilerken, haftalık düşüş yüzde 1,7, Ağustos ayı düşüşü ise yüzde 3,6 oldu.

Yatırımcılara göre, ABD tüketici harcamalarının Temmuz ayında güçlü bir şekilde arttığını gösteren yeni veriler, ekonominin üçüncü çeyreğin başlarında daha sağlam bir zeminde kaldı ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki ay yarım puanlık bir faiz indiriminin oranını düşürecek.

Bunun yanında, Libya Ulusal Petrol Şirketi, ülke topraklarında rakip doğu ve batı fraksiyonları arasındaki çatışma sürerken, son petrol sahası kapanmalarının ülkenin toplam petrol üretiminde yaklaşık yüzde 63 kayba neden olduğunu açıkladı.

Irak'ın üretiminin OPEC+ kotasını aşması ve önümüzdeki ay petrol üretimini günlük 3,85 milyon ila 3,9 milyon varile (bpd) düşürmeyi planlamasının ardından Irak arzının da daralması bekleniyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.