Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan: Şarap Fabrikası üretime devam edecek

Elazığ, 14 Ağustos (Hibya) – Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ’da 80 yıldan beri üretim yapan Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan: Şarap Fabrikası üretime devam edecek
Yayınlama: 14.08.2024
2
A+
A-

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ'da 80 yıldan beri üretim yapan ve başta üzüm üreticileri olmak üzere şehir ekonomisine önemli katkı sağlayan Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Fabrikanın bazı birimlerinin depremde hasar aldığı ve bu sebeple işletme sahiplerinin farklı alternatifler üzerinde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Alan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“İlimizde 1944 yılında bir kamu işletmesi olarak kurulan, özelleştirildikten sonra da faaliyetlerine devam eden, Elazığ’ın coğrafi tescilli üzümlerinden Öküzgözü ve Boğazkere üzüm türleriyle önemli miktarda üzüm işleme kapasitesi bulunan, elde edilen ürünlerin marka değeriyle pazarlanması sonucu hem üreticilerimize hem de şehrimize önemli katma değer sağlayan fabrikanın bazı birilerinin depremden etkilendiğini, bu sebeple işletmenin farklı bir şehre taşınacağı bilgisi üzerine harekete geçtik. Konuyu TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ileterek çözüm konusunda destek talep ettik. TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu, işletme yetkilileri ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak yaptığımız görüşmede, fabrikanın kapatılmayarak üretimine devam etmesi konusunda taleplerimizi ilettik.”

Başkan Alan, yapılan üçlü görüşmelerde şu an için fabrikanın farklı bir ile taşınmasının söz konusu olmadığı, depremde hasar gören birimlerin onarılıp daha sonra bir yol haritası çizeceklerini belirten fabrika yetkililerinin, üretimin ve üreticilerden üzüm alımlarının devam edeceği, fabrikada çalışan personel ile üzüm üreticilerini mağdur etmeyecekleri, Elazığ bölgesinde üretilen kaliteli üzümlere ihtiyaç duyduklarını ve alımların her zaman yapılacağı ve fabrikanın kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ettiklerini aktardı.

Yetkililerinin, fabrikanın taşınması gibi bir durumun şimdilik söz konusu olmadığını ifade etmelerinin memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Alan, “Her konuda olduğu gibi bu konuda da taleplerimize duyarlılık gösterip yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Elazığ’ın üretim, istihdam ve ihracatı için çalışmalarımız bundan sonra da hız kesmeden devam edecektir” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.