Ekspres kargo teslimat iş hacmi, ilk altı ayda 80 milyarı aştı

Çin Devlet Posta Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, 30 Haziran itibarıyla ülkede ekspres kargo teslimat iş hacmi 80 milyar adedi aştı. Yılın başından bu yana Çin’de ekspres kargo teslimat pazarı hızla gelişmeye devam etti ve aylık ortalama iş hacmi 13 milyar adedi aştı.

Ekspres kargo teslimat iş hacmi, ilk altı ayda 80 milyarı aştı
Yayınlama: 01.07.2024
1
A+
A-

Çin Devlet Posta Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, 30 Haziran itibarıyla ülkede ekspres kargo teslimat iş hacmi 80 milyar adedi aştı. Yılın başından bu yana Çin’de ekspres kargo teslimat pazarı hızla gelişmeye devam etti ve aylık ortalama iş hacmi 13 milyar adedi aştı. Özellikle haziran ayından bu yana e-ticaret platformları tarafından yapılan promosyonların etkisiyle, ortalama günlük ekspres kargo teslimat iş hacmi, 500 milyonun üzerine çıktı.

9 Aralık 2021 tarihinde Çin’de 100 milyarıncı kargonun teslimatı yapılmıştı. O gün Sichuan eyaletinin Meishan kentine bağlı Zhengshankou köyünde üretilen bir kutu portakal, 24 saat içinde yaklaşık bin kilometre uzaklıktaki Xi’an kentindeki tüketiciye teslim edilmişti.

Ülkede kargo şirketleri büyük veri ve bulut bilişimi kullanarak siparişleri saniye içinde işliyor. Yapay zeka, insansız araç ve drone kullanılarak kargolar otomatik bir şekilde teslim edilebiliyor. Birçok şirket, bilim ve teknolojiyi gelişimin temel rekabet gücü olarak görüyor ve Ar-Ge yatırımlarını artırıyor. Bu yatırımlar sayesinde 2020’de saniyede 3 bin kargo gönderme yeteneğine sahip olan sektör, günümüzde bu rakamı 50 binlere çıkardı. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.