Ekmen: Yürütme yasamadan koptu ama yasama yürütmeden kopamıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi dolaysıyla Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplantısına katılarak yasama ve yürütme arasındaki ilişkiler konusunda eleştirilerini dile getirdi.

Ekmen: Yürütme yasamadan koptu ama yasama yürütmeden kopamıyor
Yayınlama: 05.07.2024
0
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, DEVA Partisi olarak teklife dair konunun muhatabı olan öğretmenler ve sendikalarla görüşüp bu konudaki düşünce ve taleplerini not ettiklerini belirterek, partilerinin bu konudaki tutumunu ve eleştirilerini kısa kısa açıklayacağını ifade etti.

Konuşmasına teklif metnini “Kim hazırladı?” tartışmasına dahil olarak başlayan Ekmen, şunları söyledi:

“Bir ”Kim hazırladı?” tartışması yaşandı. Bence bu Türk tipi başkanlık sisteminin en önemli görünen sorunlarından birine işaret etmektedir. Yani böyle Batı'da, İngilizcede bir deyim var: ‘Ortadaki, masadaki fil hakkında konuşamamak.Bakanlığın bunun hazırlanma sürecine olan katkısını ifade etmekten çekinmemek lazım ama niye itiraz ediliyor? Sayın vekiller de hatırlattığında iktidar partisi milletvekillerimiz cevap veremiyor.” 

Ekmen, “Başkanlık sistemi sunulduğunda bunun en önemli kazanımı olarak yürütme ve yasama arasındaki bağın kopması ifade edildi. Evet, bu bağ koptu, yürütme yasamadan koptu arkadaşlar ama yasama yürütmeden kopamadı. Yürütme yasamadan koptu ama yasama yürütmeden kopamıyor çünkü yapılması gereken birçok çalışma ancak arkasına bir bürokratik akıl, destek ve işleyiş olursa sonuca erebiliyor.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.