Ekmen: Vakıf üniversitelerindeki fahiş ücret artışlarının önlenmesi için düzenleme gerek

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, vakıf üniversiteleri ve özel okullarda yaşanan fahiş ücret artışlarına dikkat çekti.

Ekmen: Vakıf üniversitelerindeki fahiş ücret artışlarının önlenmesi için düzenleme gerek
Yayınlama: 02.08.2024
4
A+
A-

Ekmen, vakıf üniversitelerinin doğası gereği kar amacı gütmemesi gerektiğini ancak mevcut durumda ticari bir mantıkla ilerlediğini vurgulayarak, “Vakıf üniversitelerimiz 40'ıncı yılını doldurdu. Gerçekten bir vakıf üniversitesi gibi hizmet etmeye talip Şehir Üniversitesinin başına gelenleri hatırladığımızda, üniversiteler için artık bu hizmet ulvi amaçlarla yürütülen bir faaliyetten çok, ticari bir sürece dönüşmüş durumdadır.” dedi.

Vakıf üniversitelerindeki ücret artışlarının denetimsiz olduğunu belirten Ekmen, “Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında özel okulların ücret artışını ÜFE TÜFE artı 5 puanla sınırlandırmış durumda. Ancak vakıf üniversitelerinde ve öğrenci yurtlarında böyle bir denetim mekanizması yok. Örneğin, bu yıl Ege Üniversitesi yurtları özel yurt olmamasına rağmen yüzde 305 oranında artırılmıştır.” diye konuştu.

Ekmen, “Vakıf üniversitelerindeki ücret artışları iki yıl içerisinde yüzde 523'e varan fahiş artışlar içermektedir. Hukuk fakültelerini baz aldığımızda 2022 yılına göre Bu oran Bilkent Üniversitesinde yüzde 425 ve Yeditepe Üniversitesinde yüzde 523'tür.” dedi.

Ekmen, vakıf üniversitelerindeki fahiş ücret artışlarının önlenmesi için acil yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı ve şöyle devam etti:

“Bu konuda bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Üniversitelerin yıllık TÜFE ortalamasının üstünde ve açıkça ilan edilmemiş, beklenmedik ücret artışlarında bulunulmaması gerekiyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.