Ekmen: TEFE ile TÜFE oranlarıyla sabitlensin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, özel yurt ve vakıf üniversitelerinin fahiş ücret artışlarından kaynaklanan şikayetlerin son bulması için kanun teklifi verdi.

Ekmen: TEFE ile TÜFE oranlarıyla sabitlensin
Yayınlama: 23.08.2024
1
A+
A-

Söz konusu teklifin kabulü halinde eğitim ve barınma bedellerindeki artışın kontrol edileceğini söyleyen Ekmen, “Bu düzenleme ailelerin ve öğrencilerin maliyet baskısı altında ezilmesini önleyecektir.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, eğitim ve öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala barınma fiyatları başta olmak üzere artan üniversite fiyatlarına karşı öğrencilerin ezilmemesi ve “Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranına sabitlenmesi” için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Yükseköğretim Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi sundu.

Türkiye'de özel yurt ve vakıf üniversitelerinin eğitim ve barınma hizmetleri için talep ettikleri ücretlerin enflasyon nedeniyle fahiş rakamlara çıktığını dile getiren Ekmen, “Bu durum, öğrenci ve velileri ciddi şekilde mağdur etmekte ve birçok öğrenci, ekonomik nedenlerden dolayı kayıtlarını sildirmek zorunda kalmaktadır. Eğitim hakkının korunması ve fırsat eşitliğinin sağlanması adına, bu mağduriyetlerin önüne geçilmesi büyük önem arz etmektedir. Öğrenci ve velilerin maddi yükünü hafifletmek amacıyla, her yıl yapılacak zam oranlarının, kayıt yılı fiyat tarifesi esas alınarak Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranına sabitlenmesi gerekmektedir. Bu düzenleme, eğitim ve barınma hizmetleri bedellerindeki artışların kontrol altına alınmasını sağlayarak, ailelerin ve öğrencilerin maliyet baskısı altında ezilmesini önleyecektir.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.