Ekmen: Orman yangınlarıyla ilgili ihaleler tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edildi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in 7 ilçesinde yangın söndürme ihalelerinin iptal edildiğini söyledi.

Ekmen: Orman yangınlarıyla ilgili ihaleler tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edildi
Yayınlama: 09.07.2024
3
A+
A-

DEVA Partili Ekmen, havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları riski ve tehdidinin artığını belirterek, ''Orman yangınlarıyla kalıcı bir mücadelenin yanında her sezon alınması gereken tedbirler vardır. Bu yıl orman yangınlarıyla mücadele amacıyla yapılması gereken ihalelerin tamamı tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edilmiştir. Osmaniye, Gaziemir, Dalaman, Bergama, Marmaris ve Köyceğiz'deki traktör yolları, yangın havuzu, orman yolu ve yangın gözetleme kuleleri ihaleleri iptal edilmiştir. Bu ihalelerin her birinin yaklaşık bedeli 600 bin ile 1 milyon TL arasında değişmektedir.” dedi.

 Ekmen, Türkiye’deki birçok yerde olduğu gibi Mersin’in 7 ilçesinde de orman yangınlarıyla mücadele amaçlı açılan ihalelerin Tasarruf Genelgesi gerekçesiyle iptal edildiğini öne sürdü.

 İptal edilen ihalelerle ilgili detaylı bilgileri Ekmen, şöyle açıkladı:

''Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü, orman ve kırsal alan yangın söndürme işçiliği ve yangına yönelik malzeme alımı ve şoförlü minibüs kiralama ihalesi tasarruf tedbirleri gerekçesiyle 12 Haziran 2024 tarihinde iptal edilmiştir. Tarsus orman, kırsal alan yangın söndürme işçiliği ve yangın malzeme alımı işi ihalesi ödeme bütçesinin türünün değiştirilmesi sebebiyle 4 Haziran 2024 tarihinde iptal edilmiştir. Çamlıyayla Orman İşletme Müdürlüğü 2024 yılı orman ve kırsal alan yangın söndürme işçiliği ve yangınla mücadele malzemeleri alınması hizmet alımı işi ihalesi tasarruf tedbirleri gerekçesiyle 6 Haziran 2024 tarihinde iptal edilmiştir. Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, orman ve anız yangınlarına ilk müdahale için; işçi, mühendis, malzeme alımı ve minibüs kiralama işi ihalesi tasarruf tedbirleri gerekçesiyle 06.06.2024 tarihinde iptal edilmiştir.”

Ekmen, bu ihalelerin artık doğrudan temin yoluyla yapılacak olsa dahi, olası bir yangın ihtimalinde büyük bir risk oluşturduğunu ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.