Ekmen: Mersin’in depreme hazırlık durumu yetersiz, acil tedbirler alınmalı

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, dün Mersin’in Toroslar ilçesi Yüksekoluk mevkiinde meydana gelen 4.0 büyüklüğünde deprem ve Mersin’in depreme hazırlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Ekmen: Mersin’in depreme hazırlık durumu yetersiz, acil tedbirler alınmalı
Yayınlama: 27.06.2024
3
A+
A-

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Mersin'in olası bir depreme hazırlığının yetersiz olduğunu söyledi.

Mersin Toroslar Yüksekoluk mevkiinde meydana gelen ve Mersin'in yanı sıra Adana, Karaman, Konya ve Niğde'de de hissedilen 4.0 büyüklüğündeki depremin Mersinlileri ciddi şekilde tedirgin ettiğini belirten Ekmen, Mersin halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ekmen, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Mersin'in depreme hazırlık durumunu değerlendirdiklerini ve bu konudaki eksikliklere dikkat çektiklerini ifade etti.

Mersin'in depreme hazırlığının yetersiz olduğunu, yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetin alması gereken önlemler olduğunu dile getiren Ekmen, “Mersin'de binlerce bina imar barışıyla izin almış ama depreme karşı durumu tespit edilmemiş. Bazı bölgelerde sıvılaşma ve bu bölgelerde yoğun yapılaşma var. Kaçak yapıların tespiti belediyelerin gücünü ve imkanını aşan bir yoğunlukta” diye konuştu.

Ekmen, kentsel dönüşümün Toroslar ve Akdeniz bölgelerinde sağlıklı bir şekilde yürütülmediğini, vatandaşların DASK sigortasına olan duyarlılığının yeterli olmadığını ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.