Ekmen: İsrail Gazze-Refah hattında büyük bir soykırım yürütmektedir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İsrail’in hiçbir hukuki, ahlaki, siyasi ve insani kural tanımadan Gazze-Refah hattında büyük bir soykırım yürüttüğünü ifade etti.

Ekmen: İsrail Gazze-Refah hattında büyük bir soykırım yürütmektedir
Yayınlama: 10.06.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Filistin’e saldıran İsrail ordusunda görev aldığına dair haberler üzerine, TBMM Genel Kurulu’nda Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’a konuyla ilgili sorular yöneltti ve ardından da bu vatandaşlarla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yazılı soru önergesi verdi.

İsrail’in Gazze-Refah hattında büyük bir soykırım yaptığını belirten Milletvekili Ekmen, Türk vatandaşlarının bu soykırımda yer alıp almadığına dair sorularını şu sözlerle ifade etti:

“Sayın Hulusi Akar'ın Genelkurmayda birçok kademede yaptığı görev ve Milli Savunma Bakanlığı tecrübesiyle bu soruyu cevaplamasını dilerim. Bizim vatandaşımız olduğu halde başka ülke çifte vatandaşlığıyla başka ülkede aktif askerlik yapan vatandaşlarımızın tespitine dair bir çalışma yapılmış mıdır? İsrail ordusunda çifte vatandaş olarak savaşan Türk vatandaşlarının sayısına dair elimizde bir veri var mıdır?”

Milletvekili Ekmen, konunun açıklığa kavuşturulması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bu bağlamda şu soruları yazılı olarak sordu:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında, doğum yoluyla Türk vatandaşı olup sonradan başka bir ülkenin vatandaşlığını kazanan (Çifte vatandaş) kaç kişi vardır? Çifte vatandaşlık yoluyla İsrail vatandaşlığını kazanmış kaç Türk vatandaşı vardır? Bunların tamamı izin alarak mı, vatandaşlığı kazanmışlardır? ⁠İsrail ordusunda görev alan Türk vatandaşlarının sayısı kaçtır veya kaçı tespit edilebilmiştir?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.