Ekmen: Hac bedelleri yüksek ve 10 yıldır denetim yok

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonlarında yaşanan sorunları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sordu.

Ekmen: Hac bedelleri yüksek ve 10 yıldır denetim yok
Yayınlama: 16.09.2024
1
A+
A-

Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına 35 soru yönelten Ekmen, 10 yıldır Diyanet hac organizasyonunun denetlenmediğini hatırlatarak bu denetimsizliğin, hac bedelleri, hizmet kalitesi, özel sektördeki rekabeti olumsuz etkilediğini belirtti. Yıllarca para biriktirerek kutsal topraklara giden vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığının altını çizen Ekmen, “Türkiye'deki hac bedelleri ile Endonezya, Irak, Malezya ve Pakistan gibi ülkelerdeki hac bedelleri arasındaki farkın nedenleri nelerdir?” diye sordu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, 2024 hac organizasyonunda yaşanan sorunları, Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonu hakkındaki iddiaları ve hac fiyatlarındaki yüksek ücretleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ekmen, vatandaşların Diyanet organizasyonuna olan güveninin sarsıldığını, şeffaflık taleplerini arttığını belirterek, Yılmaz’a hac organizasyonuyla ilgili 35 soru yöneltti.

Soru önergesinin gerekçesinde Ekmen, hac görevi için kutsal topraklara giden vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığının altını çizerek, “Vatandaşlar hac vizesi olmadan Türkiye’yi terk etmemeleri konusunda yeterli derecede uyarılmamış, bunda ısrar eden vatandaşların kafileler halinde yurdu terk etmesi kamu gücü ile engellenmemiştir. Hac vizesi olmadan kutsal topraklara götürülen ve büyük mağduriyetler yaşayan vatandaşlarımızın acentelerle ilgili şikayetleri dikkate alınmamıştır. Hac vizesi olmadan Suudi Arabistan’a giden vatandaşlarımızın Suudi makamları tarafından yakalanarak Mekke’den uzak bölgelere bırakıldığı, bu kişilerin yüksek ücretler ödeyerek Mekke’ye dönmek zorunda kaldıkları ifade edilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu vatandaşlarımızı ihbar ettiğine dair kuvvetli bir algı oluşmuş, bu durum kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştır.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.