Ekmen: Emekli aylıklarındaki hak kayıplarının giderilmesini bekliyoruz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı açıklamada Tasarruf ve Verimlilik Genelgesi’ni değerlendirdi.

Ekmen: Emekli aylıklarındaki hak kayıplarının giderilmesini bekliyoruz
Yayınlama: 24.06.2024
1
A+
A-

Milletvekili Ekmen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e hitaben konuşarak, bugüne kadar çeşitli tasarruf genelgeleri yayınlandığını ama akıbetleri hakkında bilgi verilmediğini ifade etti.

2021 Haziranı’nda yayımlanan Tasarruf Genelgesi ile ilgili defalarca kez çeşitli platformlarda verimliliğine dair sorular sorduğunu hatırlatan Ekmen, kimseden cevap alamadığını dile getirdi.

Ekmen, bu genelgelerin gözünü vatandaşın, memurun, emeklinin ve garibanın cebine diktiğini başka da bir işe yaramadığını söyledi.

“Eğer bir tasarruf yapmak istiyorsanız, tasarruf genelgesi kapsamı dışında tuttuğunuz deprem ihalelerini denetleyeceksiniz.” diyen Ekmen, ihale bedelinin üçte birine taşere edilen ve devleti zarara uğratan ihalelere örnek verdi. 

Milletvekili Ekmen, konuşmasında memur emeklisinin yaşadığı sorunlara ilişkin şunları söyledi:

“3600 ek gösterge gündemde olmadığı gibi bugün emekli olan bir memur çalışan bir arkadaşına çok yakın bir oranda emekli maaşı alıyorken çok değil birkaç yıl sonra çalışanın neredeyse yarısı kadar maaş alamaz hale geliyor. Ücret artışı politikalarından, aşırı enflasyondan ve yanlış ekonomi politikalarından kaynaklanan bir sorundan bahsediyoruz. Bunun da bir an önce gündeme alınarak emekli aylıklarındaki hak kayıplarının giderilmesini ve ücretlerin adil bir seviyeye çekilmesini bekliyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.