Ekmen: Cezaevlerindeki sağlık hizmetlerinde ve adli tıp süreçlerinde düzenleme yapılmalı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, cezaevlerindeki sağlık hizmetleri ve adli tıp süreçlerine dair konuları gündeme getirdi.

Ekmen: Cezaevlerindeki sağlık hizmetlerinde ve adli tıp süreçlerinde düzenleme yapılmalı
Yayınlama: 04.07.2024
0
A+
A-

DEVA Partili Ekmen, Adli Tıp Kurumu'nun rapor verme süreçlerindeki aksaklıkların, özellikle Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hüküm giymiş ve sağlık durumu ağır olan hükümlüler için ciddi sorunlar oluşturduğunu söyledi. Ekmen, “Adli Tıp Kurumu, sağlık ve hukuk ilkelerine aykırı olarak bazı raporları vermemekte ve bu durum hükümlüler için büyük sorunlar yaratmaktadır.” dedi.

2021 yılında yayımlanan İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin konuşan Ekmen, engellilik, hastalık ve yaşlılık nedeniyle ceza infaz kurumlarında kalamayacak hükümlülerle ilgili düzenlemelerin hala hayata geçirilmediğini belirtti.

Ekmen, kamu hastanelerinin bu tür raporları verebilme kapasitesinin yeterli olup olmadığını sorarak, “Eğer bu yasal düzenleme Meclisten geçerse, kamu hastanelerinin engellilik, hastalık ve yaşlılık nedeniyle rapor isteyen hasta mahkumlara hizmet verebilme kapasitesi yeterli midir?” dedi.

Cezaevlerindeki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, denetimli serbestlik uygulamalarındaki farklılıkların giderilmesi ve adli tıp raporlarının gecikmeden verilmesi için gerekli adımların atılmasının önemine dikkat çeken Ekmen, şöyle devam etti:

“Cezaevlerindeki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve adli tıp raporlarının zamanında verilmesi için ilgili kurumlarla iş birliği içinde olacağız.” 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.