Ekmen: Batman-Siirt ve Batman-Diyarbakır yolları Türkiye standartlarının çok gerisinde

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Batman’da meydana gelen kaza sonrası, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Ekmen: Batman-Siirt ve Batman-Diyarbakır yolları Türkiye standartlarının çok gerisinde
Yayınlama: 29.07.2024
0
A+
A-

Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kazanın gerçekleştiği yolda yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığını vurguladı. Ekmen, “Dün gece Batman Beşiri yolunda bir tırın çarpması sonucu düğün çıkışında biri bebek dört kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştır. Burası 4-5 düğün salonunun bulunduğu, ancak en küçük bir yol güvenlik tedbirinin alınmadığı bir yerdir. Ne bir ışıklandırma, ne bir yol ayrımı, ne de bir kavşak düzenlemesi yapılmamıştır.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na seslenen Ekmen, “Batman milletvekillerinin sayısız düzenleme talebi sayın bakan tarafından duymazdan gelinmiştir. AK Parti'nin en çok övündüğü 22 yıldır yapılan binlerce kilometrelik bölünmüş yollar, dubla yollar ve otoyollara rağmen Batman-Siirt ve Batman-Diyarbakır yolları maalesef Türkiye standartlarının çok gerisinde yollardır. Kazanın geçtiği yol da bu güzergahın bir parçasıdır. Ulaştırma Bakanlığından talebimiz, Batman-Siirt ve Batman-Diyarbakır karayollarının standartlarının bir an önce ülke genelinde taşınmasıdır.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.