Ekmen, Bakanlar Tunç ve Yerlikaya’ya orman yangınlarındaki soruşturmaları sordu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya orman yangınlarının çıkış nedeniyle ilgili yürütülen soruşturmalardaki son durumu sordu.

Ekmen, Bakanlar Tunç ve Yerlikaya’ya orman yangınlarındaki soruşturmaları sordu
Yayınlama: 21.08.2024
2
A+
A-

İki bakanın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ekmen, “2023 yılı içinde ormanlık alanlarda yangın çıkması nedeniyle kaç soruşturma açılmıştır? Açılan bu soruşturmaların kaçı sonuçlanmış ve olay aydınlatılmıştır?” sorusunu yöneltti.

Ekmen, 2023 yılı başta olmak üzere son dönemde Türkiye genelinde birçok orman yangını meydana geldiğini hatırlatarak, “Bu yangınlar büyük maddi kayıplara, doğal alanların yok olmasına ve ekosistemin ciddi şekilde zarar görmesine yol açmıştır. Orman yangınları, yalnızca çevresel bir felaket olmanın ötesinde, yerleşim yerlerini, insan hayatını ve biyolojik çeşitliliği de tehdit etmektedir. Kamuoyunda bu yangınların çıkış nedenleri ve arkasındaki olası suç unsurları hakkında yoğun bir merak ve endişe bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ekmen, soru önergelerinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

“2023 yılı içinde ormanlık alanlarda yangın çıkması nedeniyle kaç soruşturma açılmıştır?

Açılan bu soruşturmaların kaçı sonuçlanmış ve olay aydınlatılmıştır?

Bu soruşturmalar kapsamında terör örgütü PKK veya başka bir örgütle ilişkili failler ve yangın tespit edilmiş midir? Edildiyse, kaç vaka ve kaç kişi bu kapsamda soruşturulmuştur?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.