EİB- İzmirli ihracatçıların KDV iadeleri ortalama 17 günde sonuçlandırılıyor

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), lİzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’nın ihracatçıların KDV iadesi dosyalarını ortalama 17 günde sonuçlandırarak ihracatçıların finansmana erişimde zorluk yaşadığı süreçte özsermayesine hızlı kavuşmasını sağladığını bildirdi.

EİB- İzmirli ihracatçıların KDV iadeleri ortalama 17 günde sonuçlandırılıyor
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege İhracatçı Birlikleri ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı arasında 20 yıldır devam eden güçlü iletişim köprüsünün KDV iadesi dosyalarının hızlı çözümlenmesini sağladığını dile getirerek, İzmir Vergi Dairesi’nin yaklaşımının İzmirli ihracatçıları mutlu ettiğini söyledi.

EİB bünyesinde faaliyet gösteren birliklerin başkanları, ihracatçıların vergi dairelerinde yaşadıkları sorunları görüşmek üzere buluştu.

EİB üyelerinden gelen sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Vergi Dairesi Başkanlığı ile buluşmaları 20 yıldır sürdürdüklerini, ilk toplantıdan bugüne kadar üyelerden iletilen sorunlarda ciddi oranda azalma gözlendiğini, bunun kendileri adına sevindirici olduğunu ifade etti.

İzmir’deki vergi dairelerine bu yılın ilk altı ayında 45 bin KDV iadesi başvurusu geldiğini söyleyen İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, geçen yıllarda bu dosya sayısına 1 yılda ulaşılırken son dönemde 6 ayda bu başvuru sayısına ulaşıldığını; ancak ihracatçıyı mağdur etmemek adına dosyaların ortalama 17 günde sonuçlandırıldığını belirtti.

Alanlı, mükelleflerin bağlı oldukları vergi daireleriyle hızlı ve sağlıklı iletişim kurabilmeleri, vergisel işlem ve süreçler hakkında bilgi alabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’nın Mükellef E-Posta İletişim Sistemi (MEİS)’ ni kullanmalarının yerinde olacağını, bu sistem üzerinden iletilen tüm taleplere en kısa sürede yanıt verildiğini, bu sürecin bizzat GİB tarafından da takip edildiğini ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.