Ege Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı belli oldu

Ege Belediyeler Birliği Olağan Genel Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Seçimde Ege Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek oldu.

Ege Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı belli oldu
Yayınlama: 06.06.2024
2
A+
A-

Ege Belediyeler Birliği Olağan Genel Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın yanı sıra çok sayıda belediye başkanının katıldığı genel kurul toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Divan Başkanlığını Ahmet Tınazlı'ın üstlendiği toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından Birlik Başkanlığı'na Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek aday gösterildi.

Yapılan seçimde oy birliği ile Zeyrek Ege Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı oldu. Birliğin Birinci Başkan Vekilliğine Denizli Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, İkinci Başkan Vekilliğine ise Aydın Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan seçildi. Asil ve yedek üye ile encümen üyelerinin seçimi de gizli oylamayla gerçekleşti.

“Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız”

Seçimi kazanan Zeyrek’i tebrik ederek başarılar dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Üzerime düşen sorumluluğu hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem de Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olarak yerine getirmeye hazırım. Kapımız, gönlümüz her zaman sizlere açık. Bu dönem Türkiye için yerel yönetimler eliyle, iş birliği içerisinde güzel çalışmalar yapacağız” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.