Efes-2024 Tatbikatı başarıyla tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 25 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve 9-30 Mayıs tarihleri arasında Fiilİ Atışlı Arazi Safhası olmak üzere iki safha halinde gerçekleştirilen Efes-2024 Tatbikatı’nın başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Efes-2024 Tatbikatı başarıyla tamamlandı
Yayınlama: 31.05.2024
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 25 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve 9-30 Mayıs tarihleri arasında Fiili Atışlı Arazi Safhası olmak üzere iki safha halinde gerçekleştirilen Efes-2024 Tatbikatı başarıyla tamamlandı.

Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atış ve Tatbikat Bölgesinde icra edilen tatbikata; milli unsurlar ile birlikte 45 ülkeden gözlemci, birlik ve unsurların yer aldığı yaklaşık 11 bin personel katıldı.

EFES-2024 Tatbikatı; Teröristle Mücadele Harekatı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekatları ile Pençe serisi operasyonlardan elde edilen tecrübelerin muharebe sahasına yansıtılması, hibrit harekat ortamının esas alınması, Meskun Mahal Muharebeleri, Özel Kuvvetler ile gece denizden ve havadan sızma, baskın ve kritik personelin kurtarılması hususlarında geçen yıllarda icra edilen tatbikatlardan farklılıklar gösterdi.

Tatbikatta; jenerik bir senaryo kapsamında topçu atışları ile desteklenen amfibi harekat icra edilerek hedefler kara ateş destek vasıtaları, savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile vuruldu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.