Edremit’te 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerle kutlandı

Edremit Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Altınoluk Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı.

Edremit’te 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerle kutlandı
Yayınlama: 02.09.2024
3
A+
A-

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Yunanistan’ın Midilli Adası Batı Lesvos Belediye Başkanı Taxiarchis Verros, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştiren ve dünya barışına vurgu yapan mesajlar verdi.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, yaptığı konuşmada, “Bugün, dünya üzerinde barışın ve kardeşliğin simgesi olan 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü hep birlikte kutlamak için bir araya geldik. Komşumuz Yunanistan’ın güzel Midilli Adası’ndan gelen değerli dostlarımızla bu anlamlı günü paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Edremit’te, bu meydanda bir araya gelerek yalnızca iki komşu halkın değil, dünya üzerinde barışı ve dostluğu arzulayan tüm insanların sesine ses katıyoruz.” dedi.

Edremit’te 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerle kutlandı

Midilli Adası Batı Lesvos Belediye Başkanı Taxiarchis Verros ise konuşmasında, Edremit’te düzenlenen bu uluslararası barış günü etkinliklerine davet edilmenin kendisi ve Midilli vatandaşları için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Verros, “Yeni Edremit Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ertaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci ile birlikte belediyelerimizin kardeşliği için tüm prosedürleri hızlandırma ve kültürel, ekonomik, ticari ve turizm alanlarında iş birliğimizi güçlendirme kararı aldık.” dedi.

Kardeşlik ve Barış Yorganı’nın sergilendiği Etkinlikte, karşılıklı olarak zeytin dalı ve hediyeler takdim edildi. Ardından Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nin çocuk korosu, dünya barışı için besteledikleri şarkıları seslendirdi. Çocuklar ayrıca dünya liderlerine yazdıkları barış mektuplarını okudu.

Gecenin sonunda Anadolu Rock Müziği’nin ünlü ismi Ali Altay sahne aldı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.