ECB’den faiz indirimi işaretleri üzerine Asya piyasaları karışık seyretti

İstanbul, 28 Mayıs (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları Salı günü, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin faiz indirimlerinin ufukta olabileceğine işaret eden yorumlarını değerlendirmeleriyle karışık bir seyir izledi.

ECB’den faiz indirimi işaretleri üzerine Asya piyasaları karışık seyretti
Yayınlama: 28.05.2024
3
A+
A-

Asya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,24 ve Japonya'nın Nikkei 225 yüzde 0,16 düşerken, geniş tabanlı Topix neredeyse yatay seyretti. Güney Kore'de Kospi hafif, küçük sermayeli Kosdaq yüzde 0,36 yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,64 yükselirken, Çin anakarasının CSI 300 endeksi yüzde 0,26 düştü.

ECB Baş Ekonomisti Philip Lane Financial Times ile söyleşisinde, “Büyük sürprizler dışında, bu noktada gördüğümüz kadarıyla en üst düzeydeki kısıtlamayı kaldırmak için yeterli neden var” dedi.

ECB'nin 6 Haziran'daki bir sonraki toplantısından kısa süre önce ECB yetkililerinin yaptıkları yorumlar, piyasalarda önemli spekülasyonlara yol açtı. Piyasalar şu anda ECB'nin ana faiz oranını yüzde 4.0'ten çeyrek puan düşürme ihtimalinin çok yüksek olduğuna işaret ederken, küresel finans piyasaları üzerindeki potansiyel etki yatırımcılar ve tüccarlar için son derece önemli bir konu.

Pazartesi günü Anma Günü nedeniyle kapalı olan ABD piyasaları bugün yeniden işlem görmeye başladı ve üç büyük endeks için de vadeli hisse senedi kontratları yükseldi. Mavi çipli Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri yüzde 0,09 yükselirken, S&P500'e bağlı olanlar yüzde 0,13 arttı. Nasdaq vadeli işlemleri yüzde 0,21 artışla en fazla kazanç sağlayan endeks oldu.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.