ECB’den 2019’dan bu yana ilk faiz indirimi beklenirken Avrupa hisse senetleri rekora yakın

İstanbul, 6 Haziran (Hibya) – Yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Eylül 2019’dan bu yana ilk kez Euro bölgesi için borçlanma maliyetlerini düşüreceği beklentisiyle Avrupa hisse senetleri Perşembe günü rekor düzeylere yakın yükseldi.

ECB’den 2019’dan bu yana ilk faiz indirimi beklenirken Avrupa hisse senetleri rekora yakın
Yayınlama: 06.06.2024
0
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600, Londra saatiyle 11:40'da yüzde 0,7 artışla gün içi rekor seviyeye yaklaştı. Tüm önemli borsalar ve sektörlerin büyük çoğunluğu yeşil renkte işlem görürken, teknoloji hisseleri yüzde 1,6 artarken telekomünikasyon yüzde 0,2 düştü.

Dikkat çekici bir esneklik gösteren bir sektör olan sağlık hizmetleri hisseleri yüzde 1 değer kazandı. Pazar başarısının parlak bir örneği olan Danimarkalı ilaç devi Novo Nordisk, gişe rekorları kıran Wegovy zayıflama ilaçlarına olan talebin devam etmesiyle yüzde 3,9'a kadar tırmanarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Gelecek vaat eden bir başka şirket olan Zealand Pharma ise yüzde 5,5'lik bir artışla gösterge tablosunun zirvesine yerleşti.

ECB'nin politika yapıcılar toplandığında faiz oranlarını düşürmesi beklense de, yatırımcılar geçen Cuma günü açıklanan beklenenden biraz daha yüksek Euro bölgesi enflasyonunun merkez bankasının karar verme sürecini etkileyip etkilemediğini yakından izleyecek.

Her halükarda, ECB toplantısı başka yerlerde de piyasaları hareketlendirdi; Asya-Pasifik hisse senetleri, yatırımcıların merkez bankasının faiz indirimini beklemesiyle gece boyunca yükselirken, Çarşamba günü ABD işgücü piyasası verilerinin daha yumuşak olması, ABD Merkez Bankası'nın da aynı yolu izleyebileceği umutlarını körükledi ve piyasa duyarlılığını artırdı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.