ECB faiz indirimine hazırlanırken Asya hisseleri yükseliyor

İstanbul, 6 Haziran (Hibya) – Asya-Pasifik hisse senetleri Perşembe günü, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz oranlarını düşürmesini beklemesi ve ABD işgücü piyasası verilerinin, ABD Merkez Bankası’nın da (Fed) de aynı şeyi yapabileceği umutlarını körüklemesiyle yükseldi ve piyasa duyarlılığını daha da artırdı.

ECB faiz indirimine hazırlanırken Asya hisseleri yükseliyor
Yayınlama: 06.06.2024
2
A+
A-

ECB'nin bu hafta, Eylül 2019'dan bu yana ilk kez Euro bölgesi için borçlanma maliyetlerini düşürmesi bekleniyor.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,59 yükselerek erken saatlerdeki kazançlarını geri verirken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,3 değer kazandı.

Avustralya'da S&P/ASX 200, ülkenin ihracatının Aralık 2021'den bu yana en düşük seviyesine gerilemesiyle yüzde 0,81 artış kaydetti.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,59 yükselerek önceki kazançlarını sınırlarken, Çin anakarasındaki CSI 300 yatay çizginin biraz üzerinde seyretti.

Hindistan'ın Nifty 50 ve Sensex endeksleri, Başbakan Narendra Modi'nin Bharatiya Janata Partisi liderliğindeki Ulusal Demokratik İttifak'ın bir sonraki hükümeti kurmayı kabul etmesinin ardından Çarşamba günkü kazançlarını artırarak yüzde 0,65 ve yüzde 0,49 yükseldi.

Güney Kore piyasaları resmi tatil nedeniyle kapalıydı.

ABD'de gece boyunca, Nvidia büyük teknoloji hisselerinin yükselmesine öncülük etti ve hafif zayıf işgücü piyasası verileri yatırımcılara Federal Rezerv'in bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmek için harekete geçebileceği umudunu verdi.

S&P500 yüzde 1,18 yükselerek 5.354,03 ile yeni bir rekor kırarken, Nasdaq Composite yüzde 1,96 artışla 17.187,90 ile yine yeni bir rekor kırdı ve Nvidia hisselerindeki artışla dünyanın en değerli ikinci şirketi haline geldi.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması, teknoloji dışındaki hisse senetlerinin düşük performans göstermesi nedeniyle biraz gerileyerek sadece yüzde 0,25 değer kazandı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.