“Duo Blanc Noir” Eskişehir’de sanatsaverlerle buluştu

Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’den oluşan “Duo Blanc&Noir” Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde dinleyiciyle buluştu.

“Duo Blanc Noir” Eskişehir’de sanatsaverlerle buluştu
Yayınlama: 09.06.2024
0
A+
A-

Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’den oluşan “Duo Blanc&Noir” Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde dinleyiciyle buluştu. Murat Cem Orhan yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile birlikte verdikleri konser sanatseverlerin beğenisini topladı.

Duo Blanc&Noir, İtalya’da düzenlenen ve iki yüz yarışmacının katıldığı “Ibla Grand Prize World Music” yarışmasında “Jüri Özel Ödülü” almaya hak kazandı.

Cazın kült enstrümanı olarak bilinen Fender Rhodes piyanolar ile kaydettikleri yenilikçi albümleri “It’s Electric” Almanya Opus Klasik Ödülleri’nde birçok dalda aday gösterildi. Mottoları “İki enstrümanda, iki kişilikte, çoklu kültürlerde bir olmak'' olan piyano ikilisinin yıllara dayanan uyumu dinleyicilerle buluştu.

Konserin ilk yarısında Cem Esen’in Duo Blanc&Noir için bestelediği 4 El Piyano ve Yaylılar için Konçerto Op.38 eseri çalındı. Cem Esen’in, günlük gibi bestelediğini ve yaşadığı olayların esere yön verdiğini ifade ettiği konçerto, uzun süre alkışlandı.

İkinci yarıda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Ludwig van Beethoven’ın Senfoni No.4 eserini çaldıktan sonra konseri bitirdi. 13 Haziran’da İslam Manafov resitali, 14 Haziran’da ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Kapanış Konseri dinleyicilerle buluşacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.