Dünya Bankası Grubu ve IMF iklim eylemini yükseltmek için ortak çabalarını derinleştiriyor

New York, 1 Haziran (HNA) – Dünya Bankası Grubu (WBG) ve Uluslararası Para Fonu (IMF), geliştirilmiş bir çerçeve aracılığıyla işbirliklerini derinleştirerek önemli bir yolculuğa çıkıyor. Bu ortak çaba, yapılan Ortak Bildiri’de de belirtildiği üzere, finans gruplarının kararlı olduğu çok önemli bir görev olan iklim değişikliği tehdidine karşı ülkelerin eylemlerini arttırmalarına yardımcı olmak üzere tasarlandı.

Dünya Bankası Grubu ve IMF iklim eylemini yükseltmek için ortak çabalarını derinleştiriyor
Yayınlama: 01.06.2024
3
A+
A-

Ortak Bildiri'de, “İşbirliği, politika reformları ve iklim yatırımlarına yönelik entegre, ülke liderliğindeki bir yaklaşım yoluyla ülkelerin iklim stratejilerine kritik destek sağlayacaktır. Dünya Bankası Grubu ve IMF, kendi yetki alanları dahilinde, ülke odaklı reform programlarını geliştirmek için analitik, teknik yardım, finansman ve politika uzmanlıklarından yararlanacaktır” denildi.

Ortak Bildiri'ye göre çerçevenin temelini üç ilke oluşturacak:

– İlk olarak, ülkeler, Dünya Bankası Grubu ve IMF, her ülkenin iklimle ilgili zorluklarını ve bu zorlukları ele almak için gereken öncelikli politika reformlarını belirlemek için yakın bir şekilde birlikte çalışacak. Bu süreç, Dünya Bankası Grubu'nun Ülke İklim ve Kalkınma Raporları (CCDRs), IMF'nin iklimle ilgili analizleri ve ülkelerin iklim hedefleri tarafından bilgilendirilecek.

– İkinci olarak, Dünya Bankası Grubu ve IMF, ülkelerin reformları teknik yardım ve finansman yoluyla uygulamalarına yardımcı olmak için diğer Çok Taraflı Kalkınma Bankaları ve kalkınma ortaklarıyla birlikte çalışacak.

– Üçüncü olarak, talep üzerine, Dünya Bankası Grubu ve IMF, özel sektör de dahil olmak üzere ek iklim finansmanını harekete geçirmek için tasarlanmış ülke liderliğindeki platformların kurulmasına yardımcı olacak.

Geliştirilmiş çerçeve, kurumların Eylül 2023'te IMF-Dünya Bankası İşbirliğinin Geliştirilmesine ilişkin Ortak Bildiri'nin yayınlanmasından bu yana öğrenilen dersler üzerine inşa edilecek. 

Ortak Bildiride, “İki kurum arasındaki bu gelişmiş işbirliği, ülke odaklı ortaklıkları teşvik edecek, politika değişikliklerini harekete geçirecek ve ülkelerin iklim ihtiyaçlarını karşılamak için yatırımları artıracaktır” diyen finans grupları, ortak çabanın aynı zamanda kurumların iklim eylemine ayırdıkları artan kaynakları optimize edeceğini ve kalkınma ortakları ve özel sektörden ek kaynaklar sağlayacağını da ekledi.   
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.